Nicecream!

𝑹𝑬𝑪𝑬𝑷𝑻 𝟏

  • 6 diepgevroren bananen in plakjes
  • 1 dl (geiten)yoghurt
  • 1 el honing
  • snuf kaneel
  • vers fruit naar keuze zoals aardbeien, mango, granaatappel of ananas

Verder nodig
Blender

Bereidingswijze
Doe de bananenplakjes samen met de yoghurt, honing, kaneel en eventueel wat extra vers fruit in een blender en laat hem draaien tot er een romige massa ontstaat. En klaar ben je.

* Het recept voor dit ‘gezondste ijs ter wereld‘ komt uit het boek Veggie Kidz

gezond ijs

 

𝑹𝑬𝑪𝑬𝑷𝑻 𝟐

  • 1 mango, geschild en fijngesneden
  • 2 el rauwe honing
  • 80 g kokosrasp
  • 480 ml light kokosmelk
  • verse blaadjes munt ter garnering

Verder nodig
Blender

Bereidingswijze Paleo kokos mango ijs

  • Doe de mango met de honing in een blender en zet deze aan tot je een gladde puree hebt. Roer in een kom de kokosrasp door de kokosmelk. Schenk de mangopuree erbij, maar bewaar iets ervan voor later. Roer alles door elkaar.
  • Schenk het ijsmengsel in een diepvriesdoos en zet minstens 2 uur in de vriezer voor je het ijs opdient.
  • Schep het ijs in een (martini)glas, besprenkel met de achtergehouden mangopuree en maak af met een blaadje munt.

 

Dit recept voor Paleo kokos mango ijs komt uit Het Paleo kookboek van Daniel Green.

 

𝑹𝑬𝑪𝑬𝑷𝑻 𝟑

  • 2 Medjouldadels
  • 1 rijpe banaan
  • 200 g aardbeien
  • 2 el kokosmelk

Verder nodig

  • ijslollyvormpjes
  • Blender

Bereidingswijze

  • Verwijder de pitten van de dadels en pel de bananen. Doe de ingrediënten in de blender met 2 el water en mix een minuut tot het mengsel helemaal glad is.
  • Giet het mengsel in ijslollyvormpjes en zet deze in de vriezer.
  • De lolly’s moeten ongeveer 5 uur in de vriezer staan.

 

Zelf suikervrije aardbeien ijsjes maken? Dit recept komt uit het boek Deliciously Ella