Behandelingen

Mijn naam is Patrick Heemskerk, 41 jaar oud, Personal Trainer/ Neurofasciaal Therapeut. Het is mijn passie om, door middel van educatie en het creëren van bewustwording, mensen te helpen hun doelen te behalen op weg naar een gezondere lifestyle. Het volgende is bij Multisport (bij mij) mogelijk:

 

Personal Training:

Voordat ik met iemand aan de slag ga, houd ik een uitgebreid intakegesprek met de klant.

Hierin komen diverse onderdelen aan bod. Denk aan blessures, trainingsverleden maar ook de rol van gezonde voeding, stress en beweging op ons lichaam.
Afhankelijk van de uitkomst van de intake zullen we een duidelijk en realistisch plan van aanpak opstellen. Dat betekent niet automatisch dat er direct keihard getraind gaat worden. Dit wordt namelijk medebepaald aan de hand van de intake. Ieder mens is anders en krijgt bij mij een uniek, persoonlijk en realistisch doel waar we naar toe gaan werken. Belastbaarheid, herstelvermogen en of blessures zijn hierbij bepalende factoren.

Tijdens het training geven, observeer ik het lichaam nauwlettend. Waar nodig zal ik tips geven voor een betere aanspanning/sturing of zal ik eventuele blokkades effectief proberen op te heffen. Ik maak hierbij gebruik van de kennis en technieken die ik geleerd heb tijdens diverse opleidingen en cursussen zoals o.a. bij Overload Worldwide en de Triggerpoint Reset Methode. Vanuit deze methodes heb ik geconstateerd dat zwaarder niet altijd beter is. Om goed en verantwoord te kunnen trainen, zal het lichaam de inspanning ook aan moeten kunnen. Ik probeer het lichaam zoveel mogelijk prikkels te geven die overeenkomen met onze alledaagse handelingen. Functionaliteit en de juiste connecties van spieren komen terug in diversen oefeningen. Op het moment dat we dit fundament, de basis, hebben gelegd dan zal de intensiteit uiteraard worden opgebouwd.

 

Blessures/ Chronische Pijnklachten:

Heb je al langer last van blessures of chronische pijnklachten, en/of ben je niet tevreden over het resultaat bij je huidige zorgaanbieder? Dan is onze behandelmethode iets voor jou.

Wij behandelen niet volgens vaste protocollen en kijken niet alleen naar de klacht. Wij kijken verder, naar de persoon en zijn/haar verhaal achter de pijn. Iedere klacht heeft een andere oorzaak en ieder mens is uniek. Zo behandelen wij jou ook. Geen lopende bandwerk, maar een lang en uitgebreid consult waarin jij als persoon centraal staat, en niet alleen je pijnklacht.

Wij kijken verder dan alleen het lichaam, o.a. wordt de mind – body connectie uitvoerig besproken en uitgelegd. Welke invloed hebben je gedachten op het in standhouden van je pijnklachten? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat je daar bewust van wordt en er zelf ook daadwerkelijk doelgericht mee aan de slag kan gaan richting een oplossing voor je pijnklachten?

Hiervoor bieden wij unieke trajecten aan welke dieper ingaan op de body en mind-connectie.

Het traject duurt 6 tot 8 weken en bestaat uit diverse opdrachten met als doel de oorzaak en oplossing vinden voor het ontstaan en in stand houden van je pijnklachten.

Naast lichamelijke behandelingen wordt er veel tijd en aandacht besteedt aan educatie, bewustwording, zelfreflectie en mindfulness. Een combinatie die het mogelijk maakt om de pijnklachten te leren begrijpen en te behandelen. Kortom je kunt bij ons met diversen hulpvragen terecht.

Heb je interesse in personal training of ervaar jij al langer pijnklachten die nu belemmeren tijdens het sporten? Kom dan langs voor een gratis pijncheck of adviesgesprek.

Er is meer mogelijk dan je denkt!

Gratis Pijncheck: 15 – 20 minuten
· Korte uitvraag naar klacht en pijn.
· Spiertesten of triggerpoints opsporen in pijngebied.
· 1 a 2 spieren behandelen of triggerpoints uitschakelen met als doel directe verbetering/ verlichting.
· Bewegingsadvies.

Consult: 45 – 60 minuten.  €59,95
· Uitgebreidere diagnose stellen.
· Spier- en gewrichtfuncties testen.
· Spieren, buik, orgaan fascia of triggerpoints optimaliseren.
· Directe pijnverlichting.
· Direct doelgerichte oefeningen.
· Mindset advies.
· Lifestyle advies over voeding stress, slaap, beweging en voeding/ suppletie.

Trajecten: 6-8 weken
Prijs in overleg na indicatie en uitgebreide intake